Olvasói vélemények

Olvasói vélemények

B. Bence

“Őszintén szólva távol tartottam magam eddig az ’56-os témájú könyvektől, mert féltettem a szívemet, hogy megszakad. De nagyon örülök, hogy A hársfa virágát elolvastam, mert gyönyörű történettel kezdődik az önzetlen, feltétel nélküli emberi szeretetről, és nagyon éles kontrasztot állít ezzel szemben a rendszerben működő – máig büntetlenül elkövetett – gaztettekkel, bűncselekményekkel, embertelenségekkel! Akkor lesz jó Magyarországon élni, ha majd ez a könyv kötelező olvasmány lesz az általános iskolákban!!!”

Puska Tamás

“Köszönöm a sorsnak, hogy könyvére akadtam. Már több mint egy éve, hogy A hársfa virágát elolvastam, megkönnyeztem és beleéltem magam; azóta járatom kézről-kézre, ismerje meg a történetet mindenki, mert nem csak tanulságos, de ezt a történelem órákon még ma sem meséli el így senki.”

Fogarasy Attila

[…] Ez a szépirodalmi, izgalmas családregény nem csak egy igaz élettörténet őszinte elbeszélése, hanem vádbeszéd is a nemzetvesztő hitványság ellen. Önmagukkal való szembenézésre kényszeríti az 56 után született nemzedékeket is. Nem lehet megkerülni ezt. A tudatlanság nem adhat menlevelet. 1956 a magyar nép szomorú történelmének egyik sarokpontja. Ehhez kell igazodnunk. Ebben az igazodásban segíthet nekünk Hetessy József könyve, melyet tiszta szívvel ajánlunk. […]

Dormán Emese

“… nem tudtam letenni, szinte azonnal elolvastam. Minden egyes történet filmszerű volt, a leírások olyanná tették, mintha saját szememmel láttam, éreztem volna, ott lettem volna. … A gyerekkori falusi történetek kapcsán Móricz Életem regénye jutott eszembe. Az ‘56-os történések, az iskola, a foglyok, a parancsnok… mintha én is ott lettem volna, bár akkor még nem is éltem.”